Şok Market İşçi Kıyımına Hazırlanıyor

Ekonomik krizin ağır faturası, her zaman olduğu gibi ezilenlere kesiliyor. Market zinciri Şok, mağazalarda personel sayısını düşürme adı altında, işçi kıyımına hazırlanıyor. Yol Haber’in haberine göre, Şok market zincirinin patronu işçi kıyımı ile artan asgari ücretin maliyetinden de kurtulmayı planlıyor. Şok patronları işçi kıyımı ile aynı zamanda, döviz kurunun düşmesiyle yaşanacak ciro kaybının da önüne geçmek istiyor.

Mağaza Market-Sen tarafından yapılan açıklamada, “ŞOK patronları yeni norm ile yılbaşından itibaren 4 işçi çalışan mağazalardaki sayıyı 3’e düşürmeyi planlıyor.” denildi.

İstanbul Küçükçekmece’den Mağaza Market Sendikası’na ulaşan işçilerin gönderdiği tabloya göre “2,5 ve 3,5” olarak tanımlanan mağazalardaki part time çalışan işçiler, bir haftada iki mağazada birden çalışacak. İşçilerin sabit mağazası olmayacak, mağaza mağaza gezecek.

Mağaza Market-Sen tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “İşe yeni başlayan işçilerin 3 aylık deneme sürecinin sonunda işten atılması planlanıyor. Çünkü kadrolu personeller yeni asgari ücretle çalışacak. Patronlar masraf istemiyor. Az işçiyle çok iş yaparak cirolarını katlamayı hedefliyorlar. Yeni yılda market işçilerini işsizlikle, eksik personelle çalışma ile burun buruna bırakmayı planlayan ŞOK patronları, işçileri yalnız zannetmesin.  “ ifadeleri kullanıldı.