Fuhuş Çetesini İfşa Eden Kadından ‘Devletle ilişki içindeler’ Vurgusu

Muğla’nın Milas ilçesinde sahte iş ilanı üzerinden kadınlara ulaşarak, fuhuşa sürükleyen çete üyeleri Ayşe ve Pınar Gündüz, Ali Lofçalı ve ayrıca tecavüz faili Mutlu Erbey hakkında, açılan davanın 5’inci duruşması yarın Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Jin News’un haberine göre mağdur kadın, dava kapsamında birden fazla failin olduğunu belirterek, yarın görülecek duruşmada yeni tanık ve deliller sunacağını belirtti. Olayın yaşandığı gün 2 astsubay 1 uzman çavuş ve ardından Milas Jandarma Karakolu’ndaki bütün karakol mensupları hakkında 5 kez suç duyurusunda bulunduğunu ancak bu kişiler hakkında takipsizlik kararı verildiğini belirten kadın, “Araştırmalarımın bir kolu Bodrum’a kadar gitti. Çünkü çetenin Bodrum’da fuhuş ticareti yaptığı yerin adresine ulaştım. Polislere verdim ama işini yapmadılar. Güllük Jandarma Karakolu’nun Mutlu Erbey ile ilişkilerinin çok sıcak olduğunu öğrendim” dedi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’ndan adı Ökkeş olduğunu iddia eden bir kişinin kendisini ve tanıkları arayarak ifadeleri hakkında bilgi almaya çalıştığını aktaran kadın, “Suç duyurusunda bulundum. Bu ilişkiler, çetenin devletle ilişkilerini iç içe seriyor” dedi.

Jandarma ve polis tarafından darp, takip, tehdit gibi basıklara maruz kaldığını belirten kadın, “Karakol komutanlarıyla muhabbetleri olduğunu kanıtlayan, bir partideki milletvekillerine bakanlara giden donelerim var. Onları sonlara sakladım. Doğal olarak bu da onları rahatsız ediyor. Devletin savcısı, hakimi, komutanı çeteye yardım ediyorsa bunların emir aldığı daha üstleri olmalı. Araştırmalar daha yukarılara götürdü. Tabi ki elimde belgeler var. Belge olmadan konuşmanın geri dönüşünün ağır olduğunu biliyorum. Adalet Bakanlığı’na, HSYK’ye, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, Mutlu Erbey’in gece bir arabayla fabrikayı soyarken videosunu attım. Yaptığım her suçlama belgelidir. Masum bir insanı zan altında bırakmam. Delillerle devam edeceğim.” diye konuştu.

‘…Üstlerin en altları harcadıkları bir sistem var. Cezasızlık suçluyu güçlendiriyor. Sadece Mutlu Erbey’e 24 yıl ceza verdirdim ama diğerleri kaldı. Bu sefer onlar daha da güçlenecek, çünkü bakanlığa kadar destekleniyorlar. Daha yukarıdaki isimlere ulaşamadım. Kaç tane kadın kurtarabilirsem. Çocukların zengin iş adamlarına geceliği bin liraya gönderildiğini düşünün…’ diye konuşan kadın, “Kadınlar özsavunma için eğitim almalı, ayrıca kadın örgütlerinde yer alınmalıdır. Birçok kadının 6284 sayılı yasadan, koruma kararından, İstanbul Sözleşmesi’nden haberleri yok. Kadınlar siyasi, sosyal, hukuksal hakları öğrenmeli. Telefonlarına KADES yüklemeli.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.