Çin, Fight Club’ın “Anarşist” Finalini Beğenmedi, “Suçluları Yakaladı”

Sinema tarihinin 1999 yapımı kült filmi “Fight Club-Dövüş Kulübü’nün” finali Çin’de ‘tüm suçluların yakalandığı ve akıl hastanesine gönderildiği’ bir kurguyla değiştirildi. Filmin  ‘anarşist-anti-kapitalist’ bir mesaj verdiği şeklinde yorumlanan finali Çin’de, polisin ‘tüm suçluları yakaladığı’ ve ‘ana karakterin akıl hastanesine yatırıldığı’ bir hikayeyle değiştirilirken asıl finalde, Edward Norton’ın oynadığı The Narrator (Anlatıcı) karakteri, Brad Pitt’in canlandırdığı alter egosu (alternatif benlik) Tyler Durden’ı öldürüp, binaların patlamasını izliyordu. Bu sahne, karakterin kapitalist modern uygarlığı yok etme planını hayata geçireceği şeklinde yorumlanmıştı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, David Fincher’ın yönetmenliğini yaptığı, Edward Norton ve Brad Pitt’in başrollerini paylaştığı filmin “alternatif finali” çevrimiçi yayın yapan Tencent Video adlı platformda gösterime girdi. Tepki çeken “finalde” binaların patlama sahnesinin yerine ekran kararıyor ve “Polis bütün planı hızla anladı ve bombanın patlamasını başarıyla engelleyerek tüm suçluları yakaladı.” yazısı beliriyor. Aynı mesajda, Tyler’ın psikolojik tedavi için bir ‘akıl hastanesi’ne yatırılıp 2012 yılında taburcu olduğu belirtiliyor.

Fight Club’ın bu “alternatif finalinin” Çin devletinin isteğiyle mi yoksa orijinal filmin yapımcıları tarafından mı yapıldığı bilinmiyor. Tencent Video da henüz konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.