İstanbul’da Kar: Havalimanında Otel İsyanı, Valilikten Yeni Tedbirler

Deniz etkisi kar yağışı olarak bilinen DEK’ler İstanbul’daki etkisi devam ediyor. Kar yağışının aralıklı olarak etkisini sürdürdüğü İstanbul’da, devlet iktidarının “mega” rant projelerinden İstanbul Havalimanı’nda uçuşların iptal olması sonrası yüzlerce turist “We need hotel” sloganları attı.

Alınan bilgilere göre, terminal içine çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

Dün gece de, gündüz saatlerinde kargo terminalinin çatısı çöken İstanbul Havalimanı’nda, mahsur kalanların yatmaları için karton dağıtılmıştı.

Devlet iktidarının dünyanın kıskandığını iddia ettiği rant ve talan projesinde bu görüntüler yaşanırken, Erdoğan’ın talimatıyla Ankara’dan İstanbul’a havalanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Yunus Sezer, İstanbul Havalimanı’na iniş yapamadı ve sivil uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı’na inmek zorunda kaldı.

Meteoroloji uzmanları kar yağışının bugün de etkili olabileceği uyarısında bulundu. Meteoroloji Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, “Kar yağışının devam etmesini bekliyoruz İstanbul için. Akşam saatleri hatta geceye kadar kar yağışı etkisini devam ettirecek. Yarın da İstanbul’da özellikle Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası’nda kar yağışı devam ediyor. Yarın ve perşembe günü sabah saatlerinde görülmesi tahmin ediliyor” diye konuştu.

İstanbul Valiliği ise, kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle yeni önlemler aldıklarını duyurdu. Vali Ali Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle aldıkları önlemleri Twitter hesabından paylaştı. Valilik açıklaması şöyle:

“Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında; memur, işçi ve diğer personelin 26 Ocak 2022 Çarşamba günü idari izinli sayılmasına,

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl, engelli ve hamilelerin 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde idari izinli sayılmalarına,

Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki şehirlerarası yolcu otobüslerinin çıkışlarının 26 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 09.00’a kadar durdurulmasına,

İstanbul’da bulunan Üniversite Rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 31 Ocak 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde eğitime ara verilmesine,

Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, ilimize girişinin ikinci bir duyuruya kadar kısıtlanmasına, Karar verilmiştir.”