4 Yıl Önce Bugün: Efrîn İşgalinde Anarşist Şevger Ara Makhno Yaşamını Yitirdi

4 yıl önce bugün, TC devletinin işgal ettiği Efrîn’de Kürt halkıyla dayanışmak için savaşan anarşist Şevger Ara Makhno yaşamını yitirdi.

İlk Defa Fotoğrafı Paylaşıldı

Yoldaşlarından alınan bilgiye göre 4 Mart 2018’de yaşamını yitiren Şevger Ara Makhno’nun fotoğrafı güvenlik sebebiyle paylaşılmamıştı, bugün ilk defa paylaşıldı. Ara’nın fotoğrafının paylaşılmama sebebi şöyle anlatılıyor: “Ara yaşamını yitirdiğinde, Türkiye’deki kökeni ve gördüğü yoğun baskı sebebiyle, onun yakınlarını baskıdan korumak için yakınlarıyla birlikte onun fotoğrafının ve yasal kimliğinin yayınlanmaması kararı alındı. Aradan dört yıl geçtiğinden ve bu koşullar artık mevcut olmadığından, bu kararı yeniden tartışarak yayınlama kararı aldık.”

“Yoldaşımız Rojava Halkıyla Omuz Omuza Durdu”

Yapılan açıklamada yoldaşları Ara için şunları söyledi: “4 yıl önce 2018’de, TC ordusu ve temsilcileri, Suriye’nin kuzeyinde bulunan Afrin bölgesine saldırmaya başladı. Yerel halk ve enternasyonalistler işgale karşı sert bir direniş gösterdiler. Sevgili arkadaşımız ve yoldaşımız Şevger Ara Makhno, Afrin’in savunulması için Rojava halkıyla omuz omuza durdu.”