Aradıkları araca uyuşturucu ve sahte para koyan 6 polis tutuklandı

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre Esenyurt’ta iki kişi 13 Mart tarihinde “Parada sahtecilik ve kullanmak için uyuşturucu bulundurmak” suçlamalarından gözaltına alındı. Yapılan inceleme sonucu araca sahte parayı ve uyuşturucuyu Esenyurt’ta polislerin yerleştirdiği ortaya çıktı. Araçta bulunan yüklü miktar paranın da yine polisler tarafından tutanaklara eksik yazıldığı öğrenildi. Soruşturma devam ederken 6 polis çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Polislerden şikayetçi oldular

Araçta uyuşturucu, yüklü para ve bir kısım sahte para bulunduğu belirtilerek Muhammed Nadir Hamud ve Maher El Salman gözaltına alındı. Yunus Emre Şehit Kenan Kumaş Karakolu’na götürülen iki kişi araçlarına uyuşturucu ve sahte parayı yerleştirenlerin aramayı yapan polisler olduğunu söyleyerek onlardan şikayetçi oldu.

Delilleri polisler yerleştirmiş

Yapılan inceleme sonucu araca uyuşturucu maddeyi polislerin yerleştirdiği ortaya çıktı. Bununla da yetinmeyen polislerin, araçta bulunan 9 bin 156 dolar ve 33 bin 900 TL parayı resmî tutanaklara 3 bin 456 dolar ve 14 bin 770 TL olarak kaydettiği öğrenildi. Araca yine polisler tarafından bir miktar da sahte para yerleştirildi.

6 polis tutuklandı

Polisler hakkınca adli ve idari soruşturma başlatıldı. Eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen Esenyurt Yıldırım ekiplerde görevli polisler Burhan A., İlhami Y., Ekrem Y., Emrah A., Mehmet Salih G., Mehmet S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.