Emine Şenyaşar hakkında, AKP’li Yıldız’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı

Urfa Adliyesi önünde adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar hakkında açılan davaların dördüncüsü, AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a hakaret ettiği gerekçesiyle açıldı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 376. gününde devam ediyor.

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Emine Şenyaşar’ın konuşmaları nedeniyle hakkında hazırladığı iddianame Urfa 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Emine Şenyaşar’ın 2021 yılında Adalet Nöbeti esnasında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a dair yaptığı konuşma “hakaret” olarak yer aldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre iddianamede, “Söz konusu konuşmada her ne kadar açık isim belirtilmemişse de söz konusu kişinin AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız olduğunun anlaşıldığı, mevcut hakaretin adliye bahçesi içinde herkese açık alanda olduğundan tereddütte mahal kalmadığı” belirtilerek anne Şenyaşar’ın cezalandırılması istendi. Davanın ilk duruşması önümüzdeki aylarda görülecek.

Anne Emine Şenyaşar hakkında 376 gündür süren Adalet Nöbeti boyunca 14 soruşturma açıldı. Davaya dönüşen soruşturmalardan 2’si birleştirilerek “Basit usul yargılama” ile devam ediyor. Bir davada da Emine Şenyaşar’a 265 gün adli para cezası verildi. Mevcut dava ile beraber toplamda Emine Şenyaşar hakkında 4’üncü dava açılmış oldu.

Kaynak: Artı Gerçek