İkizköy’de zeytin ağaçları sökülmeye başlandı: Köylüler destek çağrısı yaptı

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan İkizköy bölgesinde Yeniköy-Kemerköy Enerji (YK Enerji) tarafından 215 dönümlük alandaki zeytin ağaçları sökülmeye başlandı.

Kömür ocağı açılmak isteniyor

Işıkdere mevkii ile Akbelen ormanı arasında kalan ve 2017’de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle acele kamulaştırma kararı verilen 215 dönümlük alana şirket tarafından kömür ocağı açılmak isteniyor.

1 Mart tarihinde maden yönetmeliğinde yapılan değişiklikle zeytinlik alanların talana açılmasının hemen ardından şirket, köylülere zeytinlerini taşıması için süre vermişti. Bu sabah saatlerinde ise kamyonlarla bölgeye gelen şirket çalışanları, zeytin ağaçlarını yerinden söküp başka bir bölgeye taşımak istiyor.

“İnatla sarılacağım o zeytine, sökemeyeceksiniz”

Köylüler zeytin ağaçlarının korunması için kamuoyuna da destek çağrısında bulunuyor. Zeytin ağaçları sökülmekte olan bir kişi, çektiği videoda jandarmanın kimseyi alana almadığını, 30 kadar zeytin ağacının ise söküldüğünü bildirdi.

Jandarma saldırdı

Akbelen ormanındaki zeytin ağaçlarını talan eden Limak Holding şirketine karşı duran köylülere jandarma her zaman olduğu gibi saldırarak ters kelepçeyle gözaltına aldı.