Tutsaklara Tehdit: “Bunlar Daha İyi Günleriniz”

Diyarbakır 1 No’lu Hapishanesi’ndeki tutsak Zinar Amed Gülmez, abisi Emrullah Gülmez’le yaptığı telefon görüşmesinde, 27 Mart’ta hapishanede kendilerine uygulanan şiddeti aktardı. Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) haberine göre, tutsaklar  ‘Bunlar daha iyi günleriniz’ denilerek tehdit edildi.

Emrullah Gülmez kardeşi Zinar Amed Gülmez’in telefon görüşmesinde, oda değişikliği bahanesiyle koğuşların basıldığını söylediğini aktardı. Gülmez devletin kolluk güçlerinin tutsaklara uyguladığı şiddeti, “3 kişilik odaya robokoplarla girip psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamışlar. Diğer arkadaşlarıyla olan iletişimini kesmek için onları yerlerde sürükleyerek, başka odalara almışlar.” şeklinde aktarırken, “Ayın 29’unda da görüşüne gittim moralli görünüyordu ama bize karşı böyle davrandığını biliyorum” diye konuştu.

Tutsaklara uygulanan şiddetin kamera kayıtlarına bakıldığında görüleceğini belirten Gülmez, “Bütün kamera kayıtları çekmiş. Çünkü artık her odada kamera var. Hırsızlık olayı olduğu zaman kameralar çalışıyor ama böyle bir darp olayı olduğu zaman kameralar çalışmıyor. Neden? Kardeşim de suç duyurusunda bulunmuş. Diğer ailelerde birleşirsek şikayetçi olacağız. Her tutsağın kendine göre hakları var ve bu hakların tanınması gerek. Zinar’ın sesi olmaya devam edeceğim. Bütün tutsakların sesi olmak gerek” dedi.