Katil Halis Serbest’in Yaşadığı Kozan’da Bergen Filmine Fiili Yasaklama

Şarkıcı Bergen’in hayatını anlatan Bergen isimli film, şarkıcıyı katleden Halis Serbest’in yaşadığı Adana’nın Kozan ilçesinde fiilen yasaklandı. Filmin İstanbul’daki galasına çevik kuvvet geldiğl, ölüm tehditleri alan yapımcıların ise korumalarla yaşadığı belirtiliyor.

Asıl adı Belgin Sarılmışer olan ve Bergen olarak bilinen kadın şarkıcı, Adana’da Halis Serbest ile tanıştıktan sonra, Serbest’in yoğun ısrarları üzerine onunla evlenmişti. Ancak daha sonra Halis Serbest’in başkası ile evli olduğu ortaya çıkınca Bergen ilişkiye son vermişti. Halis Serbest bir kiralık katile para vererek, annesiyle İzmir’e kaçan Bergen’in peşine göndermişti. 31 Ekim 1982 gecesi Bergen ve annesi taksiye binmek üzereyken kiralık saldırgan Bergen’in üzerine bir kova kezzap atmış ve ağır yaralamıştı. Bergen 1989 yılında 14 Ağustos’u 15 Ağustos’a bağlayan gece Adana Pozantı’da katil Halis Serbest tarafından katledilmişti. Katil Halis Serbest, 2018 yılında da Kozan ilçesinde 2’si 16, 2’si 17 yaşında olan 4 çocuğa istismarda bulunduğu iç.in tutuklanmıştı.

1986 yılında çıkardığı 4. Albümü olan “Acıların Kadını” albümü ve aynı isimli, kendi hayatının anlatıldığı filmde başrol oynaması nedeni ile Acıların Kadını olarak bilinen Bergen için çevrilen ve oyuncular Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran’ın başrollerini paylaştığı “Bergen” adlı film ise geçtiğimiz hafta gösterime girdi. Ancak film, katil Halis Serbest’in yaşadığı Adana’nın Kozan ilçesinde “fiili bir yasakla” karşılaştı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan fiili yasakla ilgili olarak “Vizyona hiç girmeyen film nasıl yayından kaldırılır? Araştırdım, film şiddet içeriyor, bu nedenle ilçede hiç yayınlanmayacak” şeklinde ifadeler sarf etti. Gazeteci Candaş Tolda Işık ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “8 Mart öncesi size bir Türkiye gerçeği anlatayım: Bergen’i öldüren Halis Serbest’in yaşadığı Kozan’da belediye sineması bugün aniden Bergen filmini yayınlamaktan vazgeçti! Filmin İstanbul’daki galasına çevik kuvvet geldi. Ölüm tehditleri alan yapımcıları ise korumalarla yaşıyor. Az önce Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı aradım ve “1 ay önce rezervasyonu yapılan film neden gösterime girdiği gün bir anda vizyondan kaldırıldı?” diye sordum. “Öyle uygun görüldü” dedi. Sayın Başkan, tüm ısrarlarıma rağmen başka bir yanıt vermedi.” bilgisini verdi.