Rusya’dan Açıklama: “36 TB-2 Bayraktar’ın 35’ini İmha Ettik”

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ve Rusya işgali 31.gününe girerken, taraflar kaşılıklı olarak birbirlerine “ağır kayıplar verdirdiklerine sair” açıklamalar yapıyorlar. Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Ukrayna’nın Rusya ordusuna “sert darbeler vurduğunu” ve “büyük kayıplar yaşadıklarını” belirtti. Rusya ise, Kiev’in erdoğan’ın damadına ait şirketten satın aldığı 36 adet TB-2 Bayraktar SİHA’dan 35’ini düşürdüğünü açıkladı.

Moskova Devlet Üniveritesi’nden akademisyen ve analist Kerim Has sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, savaşın başladığı 24 Şubat’ta Kiev’in elindeki savaşa hazır Bayraktar sayısının 36 olduğunu belirtti. Has, 36 SİHA’dan 35’inin imha edildiğini bakanlık tarafından açıklandığını aktardı.

Öte yandan, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu yaklaşık 2 hafta boyunca hiç görülmedikten sonra perşembe günü Putin’in kabinesine açıklamalarda bulunduğu bir toplantıya katıldı. Ancak bazı kaynaklar, Şoygu’nun gerçekten toplantıya katılmadığını ve bu görüntülerin eski kayıtlar olduğunu öne sürdü. BBC’nin aktardığına göre bazı Ukraynalı yetkililer, Şoygu’nun kalp krizi geçirdiğini söyledi.