Polis İşkencesi Kalp Krizine Neden Oldu

Van’da keyfi bir şekilde polis tarafından durdurulan 4 kişi işkence yapılarak gözaltına alındı. Polislerin, kalbine silah dipçiğiyle vurduğu Yakup Pekel kalp krizi geçirdi. İşkenceyi gören mahalle sakinleri, Pekel’e kalp masajı yaparak yeniden yaşama dönmesini sağlarken polislerin, olay yerine gelen ambulansın Yakup Pekel’e müdahale etmesine izin vermediği belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Yakup Pekel, Ersin Pekel, Muhammed Balıkçı ve Civan Şakar isimli gençler, 20 Mart günü hayvanlarına saman almak için yakınları olan Fesih Pekel’in evine giderlerken Van Gölü İlköğretim Okulu önünde bekleyen zırhlı polis aracı tarafından durduruldu.

Kimlik kontrolü sonrası herhangi bir suç kaydı bulamayan polisler, araçta gördükleri Ahmet Kaya fotoğrafının ardından araçta arama yapacaklarını söylediler. Araçta bulunanların arama sırasında araçta bulunmak istediklerini ve araçtan uzaklaşmayacaklarını söylemeleri sonrası polis saldırısı ve işkencesi başladı.

Polis Yakup Pekel ve yanındaki 3 kişiyi alarak TEM Şube Müdürlüğü’ne götürdü. Polislerin işkencesine maruz kalan 4 kişi, 5 gündür Van Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.