Yeryüzü Postası ve Birçok Haber Sitesine Erişim Engeli

Aralarında Yeryüzü Postası’nın da bulunduğu birçok haber sitesi ile ilgili erişime engellenme kararı verildi. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Hatay 1’inci Sulh Ceza Hakimliği kararı uyarınca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Yeryüzü Postası’nın yanı sıra Siyasi Haber, Mücadele Birliği,Yeni Yaşam Gazetesi ve PİRHA ile diğer birçok haber sitesine verilen erişime engeleme kararının “Milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması” gerekçesiyle alındığı belirtildi.

Sulh Ceza Hakimliği’nin açıklamasında, “…erişime enlleme kararının verildiği maddenin, milli güvenlik ve kamu düzeni ile ilgili suçları kapsaması nedeniyle genel olarak terör suçlarında uygulanmaktadır. Söz konusu suçun internet ortamında tespit edilmesine müteakip Sulh Ceza Hakimliğinden internet erişimin engellenmesi talep  edilerek, alınan kararın BTK’ya ulaştırılması sonucunda BTK tarafından karar uygulanmaktadır...” ifadelerine yer verildi.

Erişime engellenen gazete ve internet sitelerinin, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine yanıltıcı, haksız ve olumsuz algı oluşturucu” ifadelere yer verdiğini iddia eden Sulh Ceza Hakimliği, Yeryüzü Postası’nda yayımlanan ve İbrahim Kaypakkaya’ya ait olduğu belirtilen “Kemalizm hangi sınıfın ideolojisidir” başlıklı yazıyı gerekçe gösterirken, diğer haber sitelerine erişim engeli getirilmesine neden olan içerik ya da içerikleri belirtmedi.