Belçika’da Ermeni Soykırımı Anıtı’na Faşist Saldırı

Belçika’da şehir merkezindeki Ixelles belediyesinde Henri Michaux Meydanında bulunan Ermeni Soykırımı Anıtı olarak bilinen Haçkar’a faşist saldırı gerçekleştirildi. 

24 Nisan anmasının hemen ardından gerçekleşen saldırıda Haçkar’ın üzerine kırmızı boya ile “Fuck Paylan” ve üç hilal imzası atıldı ve 24 Nisan anmasında anıtın önüne bırakılan çiçekler ve mumlar parçalandı.

Belçika Federal Parlemento milletvekili Michel De Maegd, saldırıyı kınayarak “Bu alçakça hareket benim için bir nefret çağrısından ne eksik ne fazla. Suçluların bulunup cezalandırılması için her şey yapılmalı. Bu konuda hükümete başvuracağım. Hoşgörüsüzlüğün ve nefretin toplumumuzda yeri yoktur. Bu eylem, dünya çapında bazılarının totaliterliği için hayatlarıyla ödeyen tüm insanların anısını sürdürme ihtiyacını gösteriyor. Bu hikayeyi, onların hikayesini yeni nesillere öğretmemiz gerek, ki asla unutulmasın.” açıklaması yaptı.

Ixelles belediye başkanı Christos Doulkeridis ise “Bu tür davranışlara asla tahammül edemem. Polis bir dosya açtı ve derhal bir onarım yapılacak” dedi.