Uçak kazasında yaşamını yitiren pilotun annesi: “Bir insan 15 saat çalışamaz. Sigortası bile yok.”

Bursa’da düşen tek motorlu eğitim uçağında yaşamını yitiren eğitmen pilot Furkan Otkum, İstanbul’da defnedildi. Gözyaşları içinde konuşan anne Sevgi Otkum, “İhmali olanların Allah belasını versin. Sigortasını bile yapmamışlar.” dedi.

“Sigortasını bile yapmadılar”

Pilot Furkan Otkum’un ihmaller nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyleyen anne Sevgi Otkum, “Bir insan 15 saat çalışamaz. Yavrumun ayaklarının altı nasır olmuştu. Sabah 05.00’te başlayıp akşam 22.00’de iş bırakılır mı sigortasını bile yapmamışlar. Allah’ım uçağın arızası çok fazlaydı. ‘Anne bir yerde motoru durdu, uçağı indirdim’ dedi. Bu sefer beceremedi yavrum. Uçak durmadan arıza yapıyordu” dedi.

“Dava açacağım”

Ramazan Bayramı sonrası oğlunun, kız arkadaşı Aslı Yüce ile nişan yapmaya hazırlandığını söyleyen anne Sevgi Otkum, “Ben 5 sene çalıştım, okuttum yavrumu. Daha 26 yaşında. İhmali olanların Allah belasını versin. Oğlumu sigortasız çalıştığı için uyarmıştım. Bana, ‘Bir şey diyeni işten çıkarıyorlar’ demişti. Dava açacağım. Başka canlar yanmasın. Başka analar benim gibi parçalanmasın. Ben çok emek verdim. Yavrum damatlığını almıştı, damatlığını gönderdi, haftaya nişanı vardı” diye konuştu.

Haber: Tele1