Çıplak Aramayı Reddettiği için 46 Gündür Hücrede

Selman Büyüktop, Çorum L Tipi Kapalı Hapishanesi’nde kendisine dayatılan çıplak aramayı reddettiği için  46 gündür 6 metrekare hücrede tutuluyor.

Yeni Yaşam Gazetesi’nde yer alan habere göre, yaşanan baskıları ailesi aracılığıyla paylaşan Büyüktop, Urfa 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi’nden 4 Mart’ta Çorum L Tipi Kapalı Hapishanesi’ne sevk edildiğini, sevk sırasında çıplak arama işkencesine ve şiddete maruz kaldığını belirtti. Büyüktop, sevk edildiği tarihten bu yana 46 gündür 6 metrekarelik tek kişilik hücrede tutulduğunu aktardı.

Selman Büyüktop’un babası Salih Büyüktop, oğlunun 35 gün süren işkencenin ardından tutuklandığını ve yargılandığı davadan 17 yıl 6 ay ceza verildiğini söyledi.

Hapishanelerde yaşanan baskıların sürdüğünü belirten Salih Büyüktop, “Selman, 46 gündür, 6 metrekarelik alanda tutulduğunu aktardı. Kaldığı hücreye haftada bir baskın yapıldığını, yatağının elbiselerini dağıtıldığını bize söyledi. Tüm uygulamalarına karşın onlara boyun eğmeyeceğini anlattı. Arkadaşlarından da 2 aydır haber alamıyor. Cezaevi idaresi büyük bir suç işleyerek tüm hakkını elinden almış durumda. Selman, arkadaşlarının yanına gitmek istiyor. Ancak buna izin verilmiyor. Gerekçe göstermeden 46 gündür tek kişilik hücrede tutuluyor. Burada psikolojik şiddete maruz kalıyor” diye konuştu.

Oğlu Selman’ın tedavi taleplerinin kabul edilmediğini belirten Salih Büyüktop, “Gördüğü işkenceden kaynaklı gözleri ve kulağında zarar oluştu. Dizinde ise dönme var. Kendisine iki tane dizlik gönderdim, ama iyileşmedi. Tedavi olması gerekiyor. 2 yıldır MR bile çekilmiyor. İşkence esnasında kafasını duvara vurdukları için zarar görmüş bunun için de tedavi olma talebi var. Tüm bunlara rağmen hastaneye götürülme talebi kabul görmüyor” dedi