İstismar Değil, Yoksulluk!

İktidarın sürdürdüğü ekonomik yıkım politikaları toplumdaki yoksullaşmayı gün geçtikçe artırıyor. Son 6 aydır bütün temel ihtiyaç kalemleri yüksek zamlarla artarken toplu ulaşım da bu artışlardan etkilendi.

Son olarak İstanbul’da toplu ulaşıma yapılan %40’lık zammın yürürlükte kalması ya da iptali, muhalefet ile iktidar arasında 2023 seçimleri öncesi rol kapma mücadelesine dönüşmüş, İBB Meclisi’ndeki Cumhur İttifakı çoğunluğu zammın geri çekilmesi için “seferber olmuştu.”

“Halkçı belediyecilik” vaadiyle iş başına gelen CHP’li İBB yönetimi ise, belediyenin devasa olanaklarına rağmen bir yandan zamları halka yansıtmaktan geri durmazken, diğer yandan işine, okuluna en ekonomik yöntemlerle ulaşabilmek isteyenleri “istismarcılıkla” itham ediyor.

İBB Sözcüsü Murat Ongun’un sosyal medya hesabından paylaşılan bir videoda başkasına ait indirimli kartla toplu ulaşımı kullanmak isteyen bir kişi teşhir ediliyor. Ongun’un paylaşımında ise, ekonomik krizin yıkımı altında toplu ulaşımı kullanmaya çalışanlar “Usulsüz kart kullananların, İETT’ye dolayısıyla İstanbullulara maliyeti yıllık 1 milyar lira. Bu istismarın da önüne geçeceğiz.” sözleriyle hedef gösteriliyor.