Desim’de dün gece saatlerinde Hozat-Pertek kara yolunun Kayışoğlu mevkisinde meydana gelen trafik kazasında virajı alamayarak şarampole yuvarlanan araçta, Ağır Ceza Hakimi Emre Küçükbaşol ile 5 Ocak 2020’den itibaren kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun soruşturmasını yürüten Tunceli Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl’ın olduğu öğrenildi.

Avukat Arif Yıldız yönetimindeki 22 FA 063 plakalı otomobilin gece saat 22:00 sıralarında Kayışoğlu Rampası mevkiinde yaşanan kaza sonrası durumu ağır olan avukat Arif Yıldız askeri helikopterle, diğer yaralılar ise ambulanslarla Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne götürüldü.

Avukat Arif Yıldız dün gece ameliyata alındı. Hayati tehlikesi devam eden Yıldız’ın tedavisi youn bakımda sürüyor. Ağır Ceza Hakimi Emre Küçükbaşol ile Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl’ın ise hayati tehlikeyi atlattıkları durumlarının iye gittiği öğrenildi.

Kaza ile ilgili Hozat Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Mahkeme Başkanı Küçükbaşol ile Cumhuriyet savcı Akıl’a yakın koruma tahsis edildiği ancak her iki ismin de kaza sırasında yanlarında yakın korumalarının bulunmadığı belirtiliyor. Savcı ve hakimin koruma olmadan il merkezinden ilçe merkezlerine gidişlerine izin verilmiyor. Üst düzey askeri yetkili mahkeme başkanı ile cumhuriyet savcısının yola çıkmadan önce jandarma ekiplerine bilgi vermesi gerekiyor. Ancak böyle bir bilgi ya da talep jandarma ekiplerine ulaşmadığı için, konu cumhuriyet savcılığı tarafından soruşturuluyor.