Elazığ’ın Keban İlçesinde 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Şube Başkanlığı yapan Muzaffer Bayir’ın suç dosyası kabarık çıktı. Diyarbakır’ın Ergani İlçesinden Elazığ’a 6,5 kilo esrar taşırken yakalanıp tutuklandığı ve itirafçı olup suç ortaklarını yakalattığı öğrenildi.

Elazığ 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararda “uyuşturucu madde ile birlikte yakalanır yakalanmaz suçunu itiraf edip diğer suç ortaklarının yakalanmasına yardımcı olması nedeniyle” etkin pişmanlıktan yararlandırılan Bayir, önce 10 yıl hapisle cezalandırıldı. Ancak bu ceza itirafçı olup suçun açığa çıkmasına yardımcı olacak bilgiler verdiği için lehine takdiri indirim sebebi sayılarak 5 yıla indirildi.

Mahkeme Muzaffer Bayir’in duruşmalardaki “saygılı tutum ve davranışlarını da” göz önünde bulundurarak cezayı 4 yıl 2 ay hapis ve 8 bin 400 lira adli para cezasına çevirdi.

15 Temmuz Milli İrade Ocakları Şube Başkan Bayir’in daha önce de, şiddet fiili gerçekleştirdiği için kendisinden ayrılan kadının, teyzesi ve 10 yaşındaki oğluyla birlikte kaldığı evi ateşe verip yangın çıkararak kasten öldürmeye teşebbüs ettiği için 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdığı ortaya çıktı.Mahkemenin, suçun teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle cezayı 33 yıla indirdiği öğrenildi.

Mahkeme, Bayir’in yeniden suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluşmadığı cezasında ayrıca iyi hal indirimi uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.