Şırnak Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı avukat Serkan Karakaş,10 Nisan (dün) saat 10.30 sıralarında mezbahane mevki kavşağında aracı arızalanınca aracını güvenlikli yere çekerek kontrol etmek üzere araçtan indi. Şırnak Barosu’nun açıklamasına göre Şırnak Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan bir komiser, Karakaş’ın aracını geçtikten sonra aracını kenara çekti ve daha sonra hızlı bir şekilde geri geri gelerek Karakaş’a kasti bir şekilde çarptı.

Ağır yaralanan Karakaş ameliyat edildi. Hayati tehlikeyi atlatan Karakaş’ın engelli kalma riskinin bulunduğu öğrenildi. Barodan yapılan ilk açıklamada, “Soruşturma sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve failin gerekli cezayı alabilmesi için olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz” denildi. Şırnak Barosu bugün yaptığı açıklamada, “Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Serkan Karakaş’ı öldürmeye teşebbüs eden şahıs Şırnak Sulh Ceza Hakimliğince “Kasten Öldürmeye Teşebbüs” suçundan tutuklanmıştır. Kamuoyuna duyurulur” diyerek, cinayete teşebbüs eden komiserin tutuklandığını duyurdu.

Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz, Karakaş’ın hayati tehlikeyi atlattığını belirterek, “Ancak arkadaşımızın engelli kalma riski var. Komiser verdiği ilk ifadede gaipten sesler duyarak kasıtlı yaptığını itiraf etmiş. İşi psikolojik rahatsızlığa çevirmeye çalışıyor. Bize göre bu olay tesadüf değil. Bu işin takipçisi olacağız. Olayın bütün detayları ortaya çıkacaktır” dedi.

Avukat Serkan Karakaş’ın, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 24 Ocak 2022’de kayyumun zırhlı koruma aracını kullanan polisin çarpması sonucu yaşamını yitiren 24 yaşındaki Abdulgafar Dayan’ın ailesinin de avukatı olması, dünkü cinayet teşebbüsündeki kastın arka planındaki “psikolojik rahatsızlık” ihtimalini zayıflatıyor.