Şiddetin ve suç oranının yüksek olduğu İstanbul Tarlabaşı’nda çocukların ve kadınların bir araya gelebilecekleri güvenli alanlar kurmak için 15 yıl önce kurulan Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği aleyhinde, derneğin yokluğunun tespiti ve derneğin feshi talepleriyle iki ayrı dava açıldı.

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre, savcılık derneğin yayın organında çocukların cinsel kimliklerini etkileyecek içerikler bulunduğunu iddia ederken, İstanbul Valiliği ise derneğin yokluğunun tespiti istemiyle başvuru yaptı. Valiliğin gerekçesi derneğin Tarlabaşı Toplum Merkezi’ni yaşatmak amacıyla kurulduğu, bu merkeze dair AB projesinin 2007’de bittiği, bu nedenle derneğin artık amacı kalmadığından yokluğuna karar verilmesi gerektiği şeklinde.

Derneğin kapatılmasına yönelik Valilik başvurusu doğrultusunda açılan davanın ilk duruşması 14 Nisan’da görülecek. İktidar kontrolündeki “medya organlarında” yapılan bazı “haberler” sonrası ise İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı dernek hakkında özel denetim süreçleri başlatmıştı. “Çocuklara LGBT ve terör eğitimi veriliyor”, “PYD propagandası yapılıyor” başlıkları ile yapılan “haberlerin” ardından İstanbul Başsavcılığı da derneğin hukuka ve ahlaka aykırı faaliyetlerde bulunması gerekçesiyle feshedilmesi istemiyle dava açtı. İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 18 Mayıs’ta gerçekleşecek.