Hukuk Örgütlerinden “Avukatlar Günü’nde” Eylem

Hukuk örgütleri 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde eylem gerçekleştirerek açıklama yaptı. Tutsak avukatlara özgürlük ve adil yargılanma taleplerini yükselten hukukçular, katledilen avukatlar Tahir Elçi ve Ebru Timtik’i de andılar.

Bundan 2 yıl önce bugün Ebru Timtik’in başlattığı direnişi hatırlatan avukatlar, Tahir Elçi’nin 2015’te Diyarbakır’da sokak ortasında katledildikten sonra 7 yıldır adil bir yargılama yapılmadığına dikkat çekerek, bu yüzden Avukatlar Günü’nü kutlamadıklarını belirttiler.

ÖHD İstanbul Eş Başkanı Esra Erin’in okuduğu basın açıklamasında “Avukatlığı savunmasız bırakmayacağız” sözlerinin altı çizildi. “Devrimci avukatlar onurumuzdur” ve “Savunma susmadı, susmayacak” sloganlarının atıldığı eylemde bir konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu Aysel Tuğluk’un 381 gündür hasta olmasına rağmen tutsak olduğunu hatırlattı.

Öte yandan 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile 81 ilin Baroları ortak açıklama ile “Mesleğimiz Tehdit Altında! 5 Nisan Avukatlar Günü’nü Kutla(ya)mıyoruz!” diyerek mesleğe tehditleri sıraladı.