Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgalinde Rusya’nın önemli sayıda asker kaybı olduğunu açıkladı.

Dmitriy Peskov,  Sky News’e verdiği röportajda, Rusya ordusuna bağlı birliklerin sivilleri katlettiği iddiasını reddetti. Ukrayna’daki sivil katliamlara dair uydu görüntüleri ve fotoğrafların sahte olduğunu öne süren Peskov, işgal ve savaşın başladığı 24 Şubat’tan bugüne kadar kaç sivilin yaşamını yitirdiği sorusuna da, “rakamları teyit edemedikleri için cevap veremeyeceği” şeklinde yanıt verdi.

Rusya’nın asker kaybına dair soru üzerine Peskov, tam bir sayı vermese de “Önemli sayıda asker kaybımız var ve bu bizim için büyük bir trajedi” dedi. “Gelecek günlerde veya öngörülebilir gelecekte bu operasyonun hedeflerine ulaşacağını veya Rus ve Ukrayna heyetleri arasındaki müzakerelerle savaşın biteceğini umduğunu” belirten Peskov,  Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılması halinde “Rusya’nın güvenliğini sağlamak için Batı kanadını daha sofistike hale getirmek zorunda kalacağını”  söyledi.

Kremlin Sözcüsü, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Vladimiroviç  Putin’in savaş suçlarından yargılanmasına dair soruyu ise “Bunu bir olasılık olarak görmüyoruz, gerçekçi de bulmuyoruz” diye yanıtladı.