Sevag Balıkçı’nın Babası Garbis Balıkçı Yaşamını Yitirdi

Batman’da, 24 Nisan 2011’de zorunlu askerlik yaparken katledilen Sevag Balıkçı’nın babası Garbis Balıkçı, Ermeni Soykırımı’nın yıl dönümü olan bir 24 Nisan günü yaşamını yitirdi.

Garbis Balıkçı’nın yaşamını yitirdiğini Balıkçı Ailesi’nin yakını olan Ermeni yazar Murad Mıhçı sosyal medya hesabından duyurdu.

Avukat ve İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin de, Ermeni soykırımının 107. yılında İHD İstanbul Şubesi’nde yapılan açıklamada Garbis Balıkçı’nın yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.
Sevag Balıkçı, tezkeresine 20 gün kala, karakol çevresine çit örme görevi sırasında Kıvanç Ağaoğlu’nun silahından çıkan kurşunla katledilmiş, katil ‘olası kastla öldürmek’ suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası almıştı. Cinayetin gerçekleştiği karakolda görevli olan diğer askerlerin tanıklıklarına da başvurulmuştu. Davada cinayetin tanıklarından Halil Ekşi, ilk ifadesinde Ağaoğlu’nun Sevag Balıkçı’ya kasten ateş ettiğini söylemiş ancak daha sonra ifadesini değiştirmişti. Ekşi değiştirdiği ifadesinde, “Tartışma ya da kavga olmadığını, olayın şakalaşmadan sonra meydana geldiğini” iddia etmişti.
Ancak Balıkçı Ailesi’nin itirazı üzerine, Ekşi yeniden ifade vermiş ve baskı altında ifadesini değiştirdiğini söylemişti. Ekşi hakkında ‘yalancı tanıklık’ yapmak suçundan Aydın’da dava açılmıştı.