Silivri’de Devletin İşkencesi Sürüyor: İki Tutsak Açlık Grevinde

Geçtiğimiz günlerde iki tutsağın gardiyanların sistrmatik işkenceleri sonucu katledildiği Silivri Hapishanesi’nde devletin işkencesi sürüyor. Silivri 7 Nolu’da bulunan Murat Akın ve Metin Orman adlı iki tutsağın baskı ve işkencelere karşı 16 Nisan itibariyle 10 günlük açlık grevi eylemi başlattığı öğrenildi.

Yeni Demokrasi’de yer alan habere göre, Silivri 7 Nolu L Tipi Hapishanesi’nden, hakkında 15 yıl hapis cezası verilen ve 4 yıldır hapishanede tutsak bulunan İbrahim Dinçer, 13 Nisan’da ailesiyle yaptığı kapalı görüşte, yaşadıkları baskıları anlattı. İbrahim Dinçer, annesi Şehnaz Dinçer’e, gardiyanların kendilerini ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Anne Dinçer, “Cezaevinde zulüm yapıyorlar. Oğlum yemeklerin az verildiğini, spora çıkarılmadıklarını, sözlü tacizlerde bulunduklarını ve baskıların olduğunu söyledi” dedi.

Dinçer, oğlunun işkence ile katledilen Ferhan Yılmaz’la birlikte başka bir tutsağın da yaşamını yitirdiğini duyduklarını söylediğini belirtti. Başka tutsakların da ailelerine, aynı baskıları yaşadıklarını anlattığını belirten anne Dinçer, Silivri 7 Nolu’da bulunan Murat Akın ve Metin Orman adlı iki tutsağın ihlallere karşı 16 Nisan itibariyle 10 günlük açlık grevi eylemi başlattığını söyledi.