Yunanistan’daki sendikalar bugün, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını kınamak ve artan fiyatlara tepki olarak 6 Nisan’da Yunanistan’da grev ve mitingler düzenliyor.

ADEDY, PAME, Yunan Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (EEEKE) ve Yunan İşçileri Genel Konfederasyonu (GSEE) dahil olmak üzere çeşitli grupların üyeleri, ülke çapında 24 saatlik bir feribot ve hava trafik kontrolör grevine çıktı. Ülke çapında otobüs şoförleri, hizmetin başlangıcından 09:00’a kadar ve yine 21:00’den hizmetin sonuna kadar grev yapacak.

Atina’daki ADEDY ve GSEE işçileri saat 11:00’den itibaren Klafthmonos Meydanı’nda mitinge başladı, PAME işçileri ise aynı saatte Syntagma Meydanı’nda başladı. Selanik’teki işçiler saat 10:30’dan itibaren Çalışma ve İstihdam Merkezi’nin önünde toplanıyor. Anarşist Politik Örgüt (ΑΠΟ) de Atina’da tarihi Propylaea geçidinin olduğu bölgede ve Selanik’in Kamara bölgesinde yapılan mitinglerde pankartlarıyla yerini aldı.

Duyurulara göre bugün;

  • Atina’nın 2 ve 3 numaralı metro hatları, elektrikli demiryolu (1. hat), ILPAP troleybüsleri ve tramvay 24 saat çalışmayacak.
  • Demiryolu servis işletmecisi Trainose’un trenleri 24 saat çalışmayacak ve banliyö demiryolunda (Proastiakos) servis olmayacak.
  • Vapur ve tekne çalışanları 24 saat grev yapacak. (Çarşamba günü için feribot bileti rezervasyonu yapan yolcuların daha fazla bilgi için seyahat acentelerine danışmaları veya yerel liman yetkilileriyle iletişime geçmeleri tavsiye edilir.)
  • OASA otobüsleri sadece sabah 9 – akşam 9 arasında çalışacak