AKP’de Cahit Özkan ve BAE Çatlağı

Dün Armağan Çağlayan’ın sosyal medya kanalında yayınlanan programına katılan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, bir dönem 15 Temmuz’un finasörü olarak suçladıkları, ancak ekonomik kriz nedeniyle çeşitli tavizler verilen Birleşik Arap Emirlikleri’yle (BAE) ilişkilerin yeniden kurulmasıyla ilgili soruya tepki çeken bir yanıt vermişti. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise, “Birleşik Arap Emirlikleri teslim oldu” diyen AKP Grup Başkanvekili Özkan’ın sarf ettiği sözler için, “beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Dünkü programda Cahit Özkan, “Bir ülke demokratik olarak, egemen bir devlet olmanın da gerekliliği olarak uluslararası toplumun eşit süjesidir. Bu çerçevede devletimizin çıkarı neyi gerektiriyorsa biz onu yaparız. Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri teslim oldu.” şeklinde ifadeler sarf etmişti.

Özkan’a sosyal medyadan yaptığı paylaşımla yanıt veren Ömer Çelik, “Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir” ifadelerini kullandı.