“Düşman” Kardeşlerin Kavgası Büyüyor:  “Seni yarın içişleri Bakanlığı’nın önünde bulacağım oğlum!”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ırkçı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında, sponsorluğunu ümit Özdağ’ın yaptığı ve “3 Mayıs Türkçülük Günü” gösterime sokulan “Sessiz İstila” adlı operasyonel yapım ile yükseltilen göçmen düşmanlığı üzerinden başlayan kavga büyüyor. İkili arasındaki gerilim, Soylu’nun katıldığı bir televizyon programında Özdağ için “…Soros çocuğudur, istihbarat elemanıdır…” şeklinde ifadeler sarf etmesinin ardından Ümit Özdağ’ın “Seni yarın içişleri Bakanlığı’nın önünde bulacağım oğlum! O zaman göreceğiz kim operasyon çocuğu, kim Soros’un çocuğu. Saat 11:00’de. Erkeksen orada bekle.” karşılığı vermesiyle doruğa çıktı.

Süleyman Soylu, bugün TGRT’de katıldığı bir programda Ümit Özdağ’ın kendisine yanıt verme talebine “Asla kabul etmem. Soros çocuğudur, istihbarat elemanıdır. Bu hayvandan aşağı bir adamdır.” diye yanıt vermişti. Programda “Hepimiz buralara geldik bir yerlerden” sözleriyle “göçmen dostu” bir profil de çizen Soylu, gönderilecek göçmenleri kast ederek, “Bir milyon insan gidecek. Kim isyan edecek biliyor musun? O iş sahipleri.” ifadeleriyle, mensubu olduğu siyasi iktidarın göçmenlere yönelik “köle emeği” yaklaşımını açığa vurmuştu.

Göçmenlere dair daha açık bir ırkçı yaklaşım içinde olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, Soylu’nun kendisine yönelik ifadelerine karşı, bir basın toplantısı düzenledi. Özdağ basın toplantısında Soylu’ya, “Ben yarın, Zafer Partisi Genel Başkanı olmamın yanı sıra, Ümit Özdağ olarak tek başıma İçişleri Bakanlığı’nın önüne gideceğim. Tek başıma ve silahsız. Süleyman, zerre kadar erkeklik onurun varsa beni kapının önünde bekle! Seni yarın İçişleri Bakanlığı’nın önünde bulacağım oğlum! O zaman göreceğiz kim operasyon çocuğu, kim Soros’un çocuğu. Saat 11:00’de. Erkeksen orada bekle” sözleriyle yanıt verdi.