GAÜN Bardağın Dolu (!) Tarafını Gördü: Soyunma Odası, Giyinme Odası Oldu

İktidarın muhafazakarlaştırma politikaları, hayatımızın her alanına hemen her gün çeşitli şekilllerde nüfuz ediyor. Önemli ölçüde kadınlara yönelik yaşamsal müdahaleler olrak tezahür eden muhafazaklaştırma, yer yer de günlük kullanılan dilde kendini gösteriyor. Son olarak Gaziantep Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. (!) Arif Özaydın yaklaşık 10 yıldan bu yana öğrenci, personel ve sivillere hizmet veren GAÜNSPORİUM’da kıyafet değiştirmek isteyenlerin kullandığı odaların kapılarındaki “Soyunma Odası” yazılarını kaldırtarak yerine “Bayan Giyinme Odası” ve “Bay Giyinme Odası” tabelalarını astırdı.

Rektör Özaydın bu icraatını kent protokolünün yanı sıra, çok sayıda öğrencinin katıldığı bir sunumda “hizmet” olarak yansıttı. Söz konusu etkinlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın konuşmacı olduğu öğrenildi.

Özaydın’ın “Spor kompleksimizdeki ‘Soyunma Odası yazılarını, giyinme odası olarak değiştirdik” sözleri sonrası, öğrenciler sosyal medya üzerinden tepki gösterdiler. Bir öğrenci, “Örnek yer GAÜNSPORİUM. Yüzyılın çalışmasını kaptırmadık arkadaşlar” paylaşımıyla açıklamayı eleştirirken, bir başka öğrenci ise, “Tebrikler büyük rektör. Sakın böyle faydalı işleri bırakıp MD amfilerini açmayın” diye tepkisini dile getirdi. Bir diğer öğrenci de, “Gaziantep Üniversitesi Rektörü soyunma odalarının ismini değiştirerek, giyinme odası yaptığını söyledi. GAÜN öğrencileri olarak tam da buna ihtiyacımız vardı. Teşekkürler gerçekten” şeklinde bir paylaşım yaptı. Bir öğrenci ise, “Açıkçası ben bu icraatı beğendim. En kısa sürede “Amfi” için de bir isim değişikliği bekliyorum” diye ironi yaptı. Bir başka öğrenci isim değişikliğini “100 yılın icadı. Ne müthiş bir olay. Hemen eğlence düzenlememiz lazım bu icat için” dedi. “Santa Cruz California Üniversitesi’nde insanların ilk gen haritası tamamlandı. Doğu Finlandiya Üniversitesi’nden bilim insanları, domatesin felcin önlenmesinde faydalı olduğunu ortaya koydu. Gaziantep Üniversitesi’nde soyunma odaları, giyinme odası oldu” paylaşımı ise bir başka öğrencinin ortaya koyduğu tepkiydi.

Rektör Prof. Dr Arif Özaydın, göreve başladığında üniversiteye spor köyü kuracağı ve Spor Olimpiyatları düzenleyeceği sözü verdikten hemen sonra SPORİUM kullanım ücretlerini artırdığı için öğrencilerin tepkisini almıştı. GAÜN öğrencileri yurtlarının ışıklarını açıp kapatarak “Açız” sloganları atıp, yemeklerin kalitesiz olmasını da protesto etmişlerdi.