Hasta Tutsak Abdullah Ece Yaşamını Yitirdi

Hasta tutsak Abdullah Ece, Covid-19 sebebiyle tedavi gördüğü Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Ece’nin cenazesi memleketi Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Bana köyüne götürülerek defnedilecek.

 İzmir Buca Kırıklar Kapalı Hapishanesi’nde tutulan 73 yaşındaki hasta tutsak Abdullah Ece’ye 5 Nisan’da Covid-19 tanısı konulmuştu. Durumunun ağırlaşması üzerine hangi tarihte hastaneye kaldırdığı tam olarak bilinmeyen Ece, “örgüte yardım” suçuyla hakkında çıkan 2 yıl 4 gün ceza kararı kesinleştikten sonra 9 Eylül 2020 tarihinde tutuklanarak Buca Kırıklar 2 Nolu Kapalı Hapishanesi’ne gönderildi. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Ece’nin 10 Haziran 2021’de denetimli serbestlik hakkı oluştuğu, fakat hem kendisinin, hem de avukatının başvurusunun hapiahene idaresi, infaz hakimliği ve ağır ceza mahkemesi tarafından reddedildiği öğrenildi.

Abdullah Ece’nin oğlu Osman Ece, kapalı görüş öncesi 13 Nisan’da hapishaneyi araması üzerine babasının Covid-19 testinin pozitif çıktığını öğrendi. Babasının 17 Nisan’da telefon etmesi gerekirken etmemesi üzerine tekrar hapishaneyi arayan Osman Ece’ye, babasının Covid-19 olduğu, bulunduğu yerde telefon olmadığı ve bu nedenle telefon edemediği söylendi. Bunun üzerine Osman Ece, idareye babasının hastanede olup olmadığını sordu. İdare, babasının iyi olduğunu ve hastanede olmadığını söyledi. 18 Nisan’da ise bu defa Abdullah Ece’nin avukatı hapishane idaresini arayarak, müvekkilinin durumunu ve hastanede olup olmadığını sordu. Hapishanenin 2’inci müdürü olarak kendini tanıtan kişi avukata da, Abdullah Ece’nin durumunun iyi olduğunu fakat yeri hakkında bilgi veremeyeceklerini söyledi. Avukat ve ailenin ısrarı sonucunda Abdullah Ece’nin Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında entübe olarak yattığı öğrenildi.