16 yaşındaki anarşist Alexis’i katleden polisin davası süresiz ertelendi

16 yaşındaki anarşist Alexandros Grigoropoulos, 6 Aralık 2008’de arkadaşı Nikos Romanos ile Atina’nın Exarcheia bölgesinde otururken yanlarına gelen polislerden birisi tarafından katledilmişti. Alexis’in katledilmesine başkent Atina başta olmak üzere Yunanistan’ın birçok kentinde isyanla karşılık verilmişti.

Alexis’i öldüren polis Epamineondas Korkoneas’ın yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasında ertelenmesine karar verdi. Duruşmanın başında, Alexsis’in ailesinin avukatları olarak katılan Nikos Konstantopoulos ve Zoe Konstantopoulou, mahkemeden hukuka uygunluk sağlanmasını istediklerini belirterek, karara itiraz ettiler.

Nikos ve Zoe Konstantinopoulou yaptıkları açıklamada, “Tebligat yapılmaması kasıt veya hatadan değil, Temyiz Mahkemesi Başsavcısı Bandoudakis’in savcılığa destek tarafını çağırmama emrinden kaynaklandı. Bu, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma, silahların eşitliği, şeffaflık ve adaletin yönetiminde aleniyet ilkelerini ihlal eden, emsalsiz, aşırı usule aykırı bir eylemdir ve bu tarafsızlık ilkesini açıkça ihlal etmektedir.” ifadelerini kullandı.