İstanbul’da anarşistler Haydar Aliyev’in doğum gününde heykeline yazılama yaptı: Qul bayramınız mübarek!

İstanbul’da anarşistler Sarıyer ilçesinde bulunan Haydar Aliyev Parkı’ndaki Aliyev heykeline bugün doğum gününde (10 Mayıs) eylem gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl Azerbaycanlı anarşist Bayram Mammadov, İngiltere’ye yüksek lisansa gitmek için çalıştığı İstanbul’da, Mayıs ayının başlarında Kadıköy Sahili’nde ölü bulunmuştu. 10 Mayıs 2016 yılında Azerbaycan’da Haydar Aliyev’in heykelinin altına ”Qul Bayramınız Mubarek” yazan anarşist Bayram Mammadov’un eylemini yineleyen anarşistler, eylemlerinin görüntülerini Barikat Haber’le paylaştı.

“Mücadelesini her daim sürdürmeye kararlıyız”

Anarşistler, yaptıkları eyleme dair şunları söyledi:

“Azerbaycan topraklarında diktatörlüğünü kuran, ülkesindeki her özgürlük hareketine baskıyla yanıt veren Haydar Aliyev’in doğum günü, başta Bakü olmak üzere Azerbaycan Devleti’nin topraklarında büyük bir coşku/korku ile kutlanıyor. Azerbaycanlı Anarşist Bayram Mammadov, 10 Mayıs 2016 tarihinde Haydar Aliyev’in heykelinin altına ”Qul Bayramınız Mubarek” yazarak isyanını dile getirmiş, devamında Devlet’in evine yaptığı aramalarda sigara bile kullanmamasına rağmen ”uyuşturucu ticareti” suçundan on yıl kadar hapis cezasına çarptırılmıştı. Azerbaycan Diktatörlüğü’nün 2019 yılında çıkarttığı af ile salınan Bayram, İngiltere’ye yüksek lisansa gitmek için çalıştığı İstanbul’da, Mayıs ayının başlarında Kadıköy Sahili’nde ölü bulunmuştu. Bayram’ın yoldaşları olarak anısını yaşatmak için Tarabya’da bulunan Haydar Aliyev heykeline onun sözlerini yazdık. Bu ilk kurban değil ve son olmayacak, her yıl devletlerin katlettiği binlerce faili meçhulun ruhu, isyan ateşimizi körüklüyor! Bayram bugün aramızda olmasa bile onun idealleri ve hayalleri ile hareket eden bizler, mücadelesini her daim sürdürmeye kararlıyız!”