Vicdani Retçi Avukat Gökhan Soysal’ın Banka Hesabı Bloke Edildi

Vicdani retçi avukat Gökhan Soysal hakkında askere gitmediği için kesilmiş olan idari para cezası nedeniyle banka hesabına bloke kondu.

Uzun süredir vicdani retçilerin avukatlığını yapan avukat Gökhan Soysal, kendisi de vicdani retçi olduğu için hakkında GBT’lerde tutulan tutanaklar sonucunda idari para cezası kesilmişti. Daha önce avukatı Ferat Çağıl aracılığıyla söz konusu ödeme emrinin iptali için konuyu yargıya taşıyan Soysal’ın açmış olduğu dava hukuka aykırı olarak reddedilmişti.

Ret kararından kısa bir süre sonra Av. Gökhan Soysal’ın banka hesabına bloke kondu. Soysal, vicdani retçilerin hesabına bloke konmasının vicdani retçilere uygulanan “sivil ölüm” nedeniyle artık alışılagelmiş bir durum olduğu için bu durumu beklediğini ifade ederken mesleki faaliyetlerine zarar verdiği için söz konusu blokenin kaldırılması için başvuru yapacağını belirtti.

Soysal ayrıca iki ayrı idari para cezası nedeniyle iki ayrı dava açmak zorunda kaldıklarını ve bir davada aynı mahkeme tarafından henüz karar verilmediğini belirterek vicdani retçi olduğundan dolayı kendisine ayrımcılık yapıldığını düşündüğü için henüz karar verilmeyen dava nedeniyle reddi hakem talebinde bulunduklarını aktardı.

Vicdani retçi Avukat Gökhan Soysal’a biri 3.408,00 TL ve diğeri 2.104,00 TL olmak üzere iki ayrı idari para cezası kesilmiş durumda.

Soysal, kendisine verilen cezaları dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Vicdani retçilere dayatılan sivil ölüme direnmeye devam edeceğiz. Yaşadığımız topraklarda savaş değil barış istiyoruz. Tüm dünyada birçok sorunun asıl sebebi olan askeri üniformayı görmezden gelmiyor, giymeyi reddediyorum.”

Kaynak: Vicdani Ret Derneği