Düğüne “Sarı,Kırmızı,Yeşil Gözaltısı”

Esenyurt’ta düğünde sarı, kırmızı ve yeşil renkte şal takan damat ile düğüne katılan 9 kişi polis tarafından gözaltına alındı. 12 Haziran’da Esenyurt’ta bulunan Esenyurt Belediye Nikah Sarayı ikinci katında yapılan düğün nedeniyle polis, dün düğünün sahibi Tahsin Karçık ile damat Mesut Karçık’ın yanı sıra 8 kişiyi ifadeye çağırdı. Kıraç Polis Karakolu’na çağrılan 10 kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre sarı,kırmızı,yeşil renkte takılan şalların yanı sıra düğünde söylenen şarkıların suçlama konusu yapıldığı belirtilirken, polisin “Bijî Serok Apo” sloganları da atıldığı iddiasında da bulunduğu öğrenildi. Polis, gözaltındaki 1o kişinin “örgüt propagandası” yaptığını iddia etti. Söz konusu isimler, şalın “ulusal renkleri” olduğunu, herhangi bir örgütü temsil etmediğini ifade ederek, suçlamayı reddetti.

Gözaltına alınan damadın  avukatı Hüseyin Boğatekin de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gözaltı takibi yaptığım için düğününe gidemediğim müvekkilimi(damadı), düğünündeki sarı-kırmızı-yeşil şal nedeniyle, çağrılıp gittiği karakolda bir kısım davetliyle birlikte gözaltına almışlar, gözaltı takibine gideceğim.” dedi.

Gözaltında bulunan 10 kişinin yarın savcılıkta ifadeleri alınmak üzere Büyükçekmece Adliyesi’ne götürüleceği öğrenildi.