Ferit Şenyaşar: “Kardeşim Pazarlık Konusu Değil”

AKP Urfa Mv. İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından 14 Haziran 2018’de katliama uğrayan Şenyaşar ailesinin AKP ile pazarlık yaptığı şeklindeki iddialara yanıt veren Ferit Şenyaşar, “MHP hariç bütün siyasi partilerle görüştük ancak pazarlık söz konusu değil.” dedi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, MHP dışında bütün siyasi partiler ile görüşmeler yaptıklarını belirten Şenyaşar, “Milletvekilleri ile konuşuyoruz. Zaman zaman adalet arayışımızı Ankara’ya da taşıyoruz. Ankara’ya gittiğimizde de MHP hariç bütün siyasi partilerin genel merkezleri ile görüştük. Ailece katliama uğradık, katliamdan sonra iftiraya maruz kaldık, bundan dolayı hukuk işlemedi. Bizde hakikatin ortaya çıkması için herkes ile görüşüyoruz. Davamız insani bir davadır, parti üstü bir durumdur. Hiç kimseye bu mücadele boyunca kapımızı kapatmadık” dedi.

Elazığ Hapishanesi’nde 4 yıldır tekli hücrede tutulan kardeşi Fadıl Şenyaşar’ın “pazarlık konusu” olmadığının altını çizen Şenyaşar, “Hukukun, adaletin sağlanması için herkesten destek istiyoruz. Ortada büyük bir hukuksuzluk var. Üç insanımız katledildi. Hala dava açılmadı. Kardeşim tek kişilik hücrede tutuklu. Adalet sağlanmadan biz hiçbir uzlaşıyı kabul etmiyoruz. Kardeşim 4 yıldır üstünlerin talimatı ile tutuklu. Meşru müdafaa kapsamında yargılanması gerekirken tutuklandı. Adalet sağlanırsa kardeşim bırakılır” diye konuştu.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şenyaşar ailesi ile ilgilenmesi için Mehmet Özhaseki’yi görevlendirdiğini, Şenyaşarlara AKP Genel Merkezi’nde yapılan teklifin aile tarafından “onursuz teklif” denilerek reddedildiğini belirtmişti.