Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği’nin Bulunduğu Binaya Silahlı Saldırı

Okmeydanı’nda Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği’nin de içinde yer aldığı binaya kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından bu sabah silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Pirha’da yer alan habere göre,  derneğe komşu dükkana 11, derneğe ise 5 kurşunun isabet ettiği saldırının hedefi ve nedeni konusunda polisin henüz net bir açıklama yapmadığı öğrenildi.

Saldırı sonrası Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği tarafından yapılan açıklamada ise “Ülkede yargı sisteminin muhalefeti dizayn etmek üzere kullanılmasıyla, her geçen gün şiddet olaylarına tanık oluyoruz. Sorunlarını kendi çeteci anlayışlarıyla sonuçlandırmaya çalışanların bugün yine bir eylemiyle karşı karşıya kaldık. Derneğimizin içinde yer aldığı binaya sabaha doğru silahlı saldırıda bulunuldu. Yan komşumuza 11, bizim kurumumuza ikisi duvara, üçü cama denk gelen 5 kurşun atılmıştır. Emniyetin soruşturması sonrası netleşen bilgiler doğrultusunda gereken geniş açıklamamızı kamuoyu ile paylaşacağız. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanmasını talep ediyoruz.” denildi.