MHP Diyarbakır İl Başkanlığı Kapatıldı: Yöneticilerine ‘gasp, tehdit, cinsel saldırı ve şantaj’ gözaltısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın, partisinin Diyarbakır il teşkilatını “görülen lüzum üzerine” kapattıklarını duyurmasının ardından bugün il teşkilatının birçok yöneticisi de gözaltına alındı. MHP yöneticilerinin gözaltına alınma gerekçelerinde ise ‘gasp, tehdit, cinsel saldırı ve şantaj’ iddiaları yer aldı.

Diyarbakır’da yayın yapan Tigris Haber’den Murat Özbilek’in haberine göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda gece yarısı yapılan operasyonda Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı yöneticiler gözaltına alındı.

T24’ten Candan Yıldız’ın haberine göre ise, Kayaalp’ın 16 yaşındaki bir çocuğa sistematik olarak cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi. İddiaya göre saldırıyı öğrenen aile, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne Cihan Kayaalp ve il teşkilatından bir kişi daha hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine şikayet Ankara’da Genel Merkez’e kadar polis kanallarından ulaştırıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın ‘görülen lüzum üzerine’ diyerek açıkladığı il teşkilatını kapatma kararın, MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na yapılacak operasyon duyumuyla alındığı düşünülüyor.