DEDEF: Av Cinayettir, Avcılık Yasaklansın!

Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Munzur Koruma Kurulu Kadıköy Rıhtım’da “Av cinayettir, avcılık yasaklansın!” diyerek “av turizmi” adı altında hayvanların katledilmesine karşı eylem yaptı. Hayvan hakları ve vegan derneklerinin de destek verdiği eylemde yapılan basın açıklamasında, DEDEF üyeleri yasal ve kaçak bir şekilde farklı türlerin vahşice öldürüldüğünü, buna rağmen idari yetkililerin duruma müdahale etmeyip katliama göz yumduğunu belirtti.

7 Aralık’ta yurtiçi ve yurtdışından “av turizmi” için gelen 22 avcının Tunceli Öğretmenevi’ne yerleştirilmesi üzerine DEDEF bileşenleri farklı illerde avcılığa karşı eylem yapmıştı. DEDEF Genel Başkanı Özkan Tacar, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın il müdürlüğünün ihaleyi gizli yaptığını söyledi.

Dersim halkı yaban hayvanlarını kutsal görüp öldürülmelerine karşı geliyor. Daha önce açılan birçok ihale yerel halkın tepki göstermesi üzerine iptal edilmişti. Buna rağmen “av turizmi” kapsamında 2020 yılında Dersim’de 5000’e yakın yaban hayvanının katledildiği tahmin ediliyor.