Eysim Madencilik Köylülerin Üzerine Ateş Açtı

Aydın’da Çine ilçesine bağlı Topçam Köyü’nde Eysim Madencilik’e karşı aylardır mücadele eden Ali ve Cennet Coşkun’un üzerine 11 Aralık akşamı maden şirketinin elemanları tarafından ateş açıldı. Kaçarak canını zor kurtaran çift, kayalıkların altına sığınıp kurtarılmayı bekledi. Cennet Coşkun’un kaçarken yolda baygınlık geçirdiği öğrenildi. Ateş edenler ise araçlarının farlarını söndürerek konvoy halinde Çine’ye doğru gittiler.

Ali Coşkun şunları söyledi: “Bir anda başımın üzerinden kurşunların geçtiğini duydum. En az üç el ateş ettiklerini duydum. Biraz çukurda olduğum için isabet etmedi. Hedef göstererek ateş ettiler. Biz evden tarafa değil başka yöne doğru eğilerek kaçtık. Kaçarken hava karanlıktı cep telefonunun ışığını bile açmadık korkudan. Eve gitsek bizi bulurlar diye korktuk. Yolda eşim Cennet fenalaştı, bayıldı. Zaten panik atak hastası. Bize ateş edenler madenin taşeronu olan şirketin elemanlarıydı. Daha sonra jandarma geldi ‘Madenciler de sizi suçluyorlar, sizin ateş etmediğiniz ne malum’ diye bizi suçlamaya kalktılar. Avukatımız ‘Siz buraya delil toplamaya mı mağdurları suçlamaya mı geldiniz’ diye sorarak müdahale etti.”

Coşkun ailesinin evinin 60 metre yakınındaki maden, yaşam alanlarını yok ediyor. Şirketin, aileyi daha önce “sizleri öldürürüz, bunlar daha iyi günleriniz, taşerona verelim de görün bakalım daha başınıza neler gelecek” diyerek defalarca tehdit ettiği biliniyor.