Boğaziçi Direnişi’nin 1. Yılında Eylem Gerçekleştirildi

Boğaziçi Direnişi’nin 1. yıldönümünde Boğaziçi öğrencileri ve gençlik örgütleri Kadıköy Rıhtım’da tutsak edilen arkadaşları Berke ve Perit için, kayyum rektör Naci İnci’ye karşı durmak için yine bir araya geldiler.

Tutsak öğrenciler Berke ve Perit’in direnişin birinci yılına dair mektuplarının okunduğu eylemde, tutsakların sesleri “Mücadele umuttur, başka bir dünya mümkün” sloganlarıyla sokağa taşındı. Tüm tutsaklar serbest bırakılana, tüm kayyumlar gidene kadar mücadelenin devam edeceği bir kez daha vurgulandı.

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri adına okunan açıklamada “1 yılda 3 kayyum değiştiren Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu’nun yerini alan Naci İnci de, diğer tüm kayyumlar gibi iktidarın kuklalığını yapmakta, sömürü düzenine katkı sağlamaktadır. Mücadelemiz sürecek.” ifadeleri yer aldı.

Devletin hedef göstermesiye kapatılan BULGBTİ+ kulübü adına bir açıklama okundu: “Direnişin ilk gününden beri bayraklarla alanlardayız. Alanlardayız çünkü kayyumların LGBTİ+lara saldıracağını öngörmüştük. Kulübümüzün statüsü elimizden alındı, hakkımızda disiplin soruşturmaları ve davalar açıldı.”

Boğaziçi öğrencileri ve gençlik örgütlerinin eyleminden hemen önce KESK de bir eylem gerçekleştirerek Boğaziçi Direnişi’ni selamladı.