Ödüllü film yapımcısı ve gazeteci Brent Renaud, Ukrayna’da katledildi

Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, Amerikalı ödüllü film yapımcısı ve gazeteci Brent Renaud, bugün başkent Kyiv’deki bir banliyöde habercilik yaparken katledildi.

50 yaşındaki Renaud, geçmişte HBO, NBC ve The New York Times da dahil olmak üzere bir dizi Amerikan haber ve medya kuruluşunda çalışmıştı. Ukraynalı yetkililer, gazetecinin son günlerde Rus güçlerinin yoğun bombardımanına maruz kalan bir banliyö olan Irpin’de öldürüldüğünü, ancak ölümünün ayrıntılarının hemen netleşmediğini söyledi. Aynı zamanda başka bir gazetecinin de yaralandığını bildirildi.

Geçmişte çalıştığı medya kuruluşu olan The Times’ın sözcüsü Danielle Rhoades, Renaud’un ölümüne ilişkin şunları söyledi: “Brent Renaud’un ölümünü duyduğumuza çok üzüldük, Brent başarılı bir film yapımcısıydı.”

The Times’ın aktardığına göre Renaud, sık sık kardeşi Craig Renaud ile çalışırdı ve Chicago’daki bir okulla ilgili çektikleri Vice News belgeseli için Peabody ödülü kazanmıştı. İkili, dünyanın dört bir yanındaki çatışma bölgelerinden ve sıcak noktalardan film ve televizyon projelerinde çalışırdı. Kendi internet sitelerinde verdikleri bilgiye göre kardeşler, son on yılda Irak ve Afganistan’daki savaşları, Haiti’deki depremi, Meksika’daki kartel şiddetini ve Orta Amerika’daki genç mültecileri ele almışlardı.