1 Mayıs’ta Taksim’e Çağrı Yapan Örgütler ve Sendikalar

Bu yıl İstanbul’da 1 Mayıs mitingi 2018’den sonra bir kez daha Maltepe’de gerçekleştirilirken, her yıl olduğu gibi bu yıl da Taksim Meydanı, farklı örgütler ve sendikalar tarafından zorlanacak.

1 Mayıs’ta Taksim çağrısı yapan örgütler, sendikalar ve bapımsız işçi örgütlenmeleri şöyle:

İnşaat-İş Sendikası

İnşaat-İş, “İşçi sınıfının dayanışma ve kavga günü olan 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz” diyerek saat 10:00’da Cevahir AVM önünde toplanacak.

Umut-Sen

Umut-Sen,“Emekçi halkımızı, patronların bizden çaldıklarını geri almak için 1 Mayıs’ta kol kola yürümeye, Taksim’e, meydanlara çağırıyoruz!” diyerek Taksim’de olacağını duyurdu.

Gençlik Komiteleri

Gençlik Komiteleri, “Barınamayan, borçlu, burssuz gençleriz. Hakkımız olanı alana kadar direneceğiz. 1 Mayıs’ta sokaklara, meydanlara, Taksim’e!” diyerek Taksim’e çıkacağını duyurdu.

Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD)
DGD, “Sadece Taksim’de değil, tüm memleketteki ablukayı dağıtacağız!” diyerek 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağını duyurdu.
Devrimci Hareket
“Bir adım dahi geri çekilmek yok! 1 Mayıs’ta keyfi yasaklara karşı, baskı ve zorbalığa karşı Taksim Meydanı’na, Gezi Parkı’mıza yürüyoruz!” diyen Devrimci Hareket, Taksim’in yanı sıra, geçtiğimiz günlerde iktidarın “hukuk” aparatı tarafından ağır cezaların verilmesiyle tekrar gündeme gelen Gezi Parkı vurgusu yaptı.
İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü

İTK ve Emeğin Gücü, “Vazgeçtikçe kaybediyoruz, vazgeçmiyoruz!” diyerek yarın saat 10:00’da Cevahir AVM önünde toplanacağını duyurdu.

Gençlik Komünleri
“Barınamayan, geçinemeyen, her gününü faşizmin ablukasında sefalet içinde yaşayan gençliği bu 1 Mayıs’ta Komünlerle Birliğe Savaşarak Zafere çağırıyoruz.” diyen Gençlik Komünleri Taksim’e çağrı yaptı.
Halk Cephesi
“Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’la Taarruzdayız!” diyerek ölüm orucu eylemcilerine vurgu yapan Halk Cephesi 1 Mayıs’ta saat 10:30’da Şişli Bomonti’de toplanacağını duyurdu.
Mücadele Birliği
Mücadele Birliği, “Açlığa, Yoksulluğa, Geleceksizliğe Karşı Ayağa Kalkan İşçi Sınıfının Mücadele Ruhuyla 1 Mayıs’ta Taksim’e!” diyerek çağrıda bulundu.

DİSK NAKLİYAT- İŞ

Nakliyat-İş, “Parababaları Düzenine, Yoksullaşmaya, Sarı Sendikacılığa Karşı 1 MAYIS’TA 1 MAYIS ALANI TAKSİM MEYDANI’NA YÜRÜYORUZ” diyerek Taksim’e çağrı yaptı.

KATAŞ-SEN
Karayolu Taşımacılık ve Emekçileri Sendikası, “Kendi gününde, kendi alanında 1 MAYIS’TA TAKSİM’E” diyerek saat 10:00’da Cevahir AVM önünde toplanacak.

DGD-SEN

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası , “1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanı TAKSİM’deyiz! Türkiye’nin dört bir yanında ayağa kalkarak fiili meşru mücadelede ısrar eden ve kazanan işçi sınıfının açtığı yoldan yürüyoruz.” diyerek çağrıda bulundu.

Göçmen Sendikası Girişimi
Göçmen Sendikası Girişimi, “Sınıfsız, sınırsız, sömürüsüz, kimsenin yerinden yurdundan edilmediği bir dünya için 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz! “ diyerek çağrıda bulundu. Göçmen Sendikası Girişimi, çağrısında Türkçe’nin yanı sıra Kürtçe, Arapça ve Farsça’ya da yer verdi.
Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması

Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması “Pandeminin de Zamların da #HesabınıBizÖdemeyeceğiz! Binlerce kafe, bar, restoran, otel ve turizm işçisi olarak “istatistik değiliz milyonlarca geçinemeyeniz” diyerek 1 Mayıs’ta Taksim çağrısı yaptı.