AKP’lilerin Şenyaşar Ailesi Katliamı Deşifre Oldu

24 Haziran 2018 seçimleri öncesi Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP’lilerin seçim çalışması adı altında gerçekleştirdiği provokasyon sonrası Şenyaşar Ailesi’ne yönelik saldırıya dair AKP içinde çatlak oluştu.

Tarım ve Orman eski Bakanı ve AKP’nin Urfa vekili Şenyaşar Ailesi’nden 3 kişinin katledildiği saldırıya dair yaptığı açıklama nedeniyle “kendisini affedemediğini” söyledi. İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada Fakıbaba, Urfa’nın diğer AKP’li vekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınlarının saldırısı için, Şenayaşar ailesinden kaynaklı bir “terör olayı” dediğini ve bundan pişmanlık duyduğunu belirtti. Fakıbaba şöyle konuştu:

“…Bakandım, o zaman. Bana göre bu, devlet adamına yakışır konuşma olmadı. Ama bana öyle söylendi, ben de öyle bir ifadede bulundum. Keşke söylenmeseydi, keşke öyle bir ifadede bulunmasaydım. İki gün sonra baktım ki, Allah rahmet eylesin, bu adamların dükkanına gitmişim. Devletin bakanıyım. Beni güler yüzle uğurlamışlar. Sonradan belli oldu. Bunlar, HDP’ye oy veren vatandaşlar. Buna saygı duyarım. HDP’ye oy vermek ayıp değildir. ‘Terör olayı’ dediğim için kendimi affedemedim.”

Fakıbaba’nın açıklamasının ardından İbrahim Halil Yıldız, içinde “Reis, Vatan, Bayrak” gibi hamasi sözcükler yer alan bir sosyal medya paylaşımıyla Ahmet Eşref Fakıbaba’yı hedef aldı. Yıldız, Fakıbaba için “Siyaset arenasında ve toplum nezdinde karşılığı kalmayan başka siyasi parti arayışı içerisinde olan iki yüzlü siyasetçi…” şeklinde ifadeler kullandı.

Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir görüşme yapan gazeteci Barış Terkoğlu ise, katıldığı bir televizyon programında, İbrahim Halil Yıldız ve yandaşlarının Şenyaşar Ailesi’ne yönelik katliamını detaylı bir şekilde anlattı.