“Bu Kalabalığı Hatırla” Belgesel Serisinin İlk Bölümü Yayında

Yaşadığımız coğrafyadaki feminist hareketin tarihine ışık tutan belgesel serisi “Bu Kalabalığı Hatırla” ilk bölümüyle yayında.

Adını, son yıllarda Taksim’deki 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşleri ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü eylemlerinde sıkça gördüğümüz “Umutsuzluğa Kapılırsan Bu Kalabalığı Hatırla” sloganına atfeden belgesel serisinin yapımcılığını Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği üstlendi. Vuslat Karan ve Burcu Melekoğlu’nun yönetmenliğindeki “Bu Kalabalığı Hatırla” belgesel serisinde feminist hareketin tarihinde yaptığı kampanyalar yeniden hatırlatılıyor ve yıllar geçtikçe büyüyen ortak mücadeleye vurgu yapılıyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre belgeselde, Nahide Opuz davasından başlayarak İstanbul Sözleşmesi’nin ortaya çıkışı ve imzalanmasında feminist mücadelenin rolü ve iktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararı verdiği süreçte, 2020 yaz aylarındaki ve 1 Temmuz 2021’de Taksim’de polis barikatlarının yıkıldığı eylemdeki gibi, sokakta verilen kadın mücadelesi yeniden hatırlatılıyor. Belgesel, “İstanbul Sözleşmesi Bizim” sloganının arka planındaki kadın mücadelesi tarihini, Feride Acar, Canan Arın, Şehnaz Kıymaz Bahçeci, Meral Danış Beştaş, Feride Eralp ve Yıldız Tar’ın tanıklığıyla izleyiciye aktarıyor.