“Cesaretiniz Varsa, Bir Kişiyi Daha İşten Çıkarın”

Haksız bir şekilde işten çıkarılan Enerji-Sa işçilerinin direnişi 7. gününde devam ederken, işçiler şirketin genel müdürlük binası önünden patronları bir kez daha uyardı: “Cesaretiniz varsa bir kişiyi daha işten çıkarın.”

İşçilerin direnişle duyurmaya çalıştıkları talepleri duymazdan gelen Enerji-Sa, eylemlere yolladığı “ajanlarla” çalışan işçileri tespit etmeye çalışıyor. Buna karşı işçiler, şirket önünde gerçekleştirdikleri eylemde “Bizlere desteğe gelen arkadaşlarımızı fişleyip onları da mı kapının önüne koyacaksınız? Hadi cesaret edebiliyorsanız yapın böyle bir hata” dediler.

ETHA’da yer alan habere göre, “Sahip olduğunuz servet bizden çaldıklarınızdır” sloganının yazılı olduğu pankartın açıldığı eylemde basın metnini okuyan direnişçi işçi Mehmet Ali İçindere, zam ve pahalılık her geçen gün artarken işsiz kaldıklarının altını çizdi. İşçilere açlık dayatılırken zenginlerin karına kar kattığını belirten İçindere, pandemi süresinde de “evde kal” çağrıları yapılırken sokaklarda arıza onarmaya, sayaç okumaya devam ederek Sabancı’nın servetine servet kattıklarını hatırlattı. İçindere, “Tam da bu yüzden ‘Sahip olduğunuz servet bizden çaldıklarınızdır’ diyoruz” diye konuştu.