Devlet iktidarı sivil topluma yönelik saldırılarını sürdürüyor. Yeni saldırı dalgasının hedefinde dernekler yer alırken, geçtiğimiz günlerde hakkında kapatma davası açılma haberleri gündeme gelen Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği‘nden sonra, bu kez Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne kapatma davası açıldığı öğrenildi. 2010’daki Münevver Karabulut cinayeti sonrası, kadın cinayetlerinin toplumsal bir soruna dönüşmesini engellemek amacıyla kurulan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, faaliyetlerine 2012 yılından bu yana dernek olarak devam ediyor.

Platform’un, yaptığı yazılı açıklamada haklarında “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” iddiasıyla dava açıldığı belirtildi. Derneğe yönelik “kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mevhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı” yönündeki iddiaların ve “somut hiçbir olguya dayanmayan” yazılı başvuruların olduğu ifade edildi.

Bu fesih davasını sadece kendi mücadelelerine değil, tüm demokratik kamuoyuna yapılmış bir “saldırı” olarak değerlendiren Platform açıklamasında, hukuki mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceği belirtilerek, “Biz siyasi iktidarı, savcıları, mahkemeleri kadınlar lehine göreve çağırırken onlar bu konunun muhataplarını böylesi içi boş davalarla hedef almayı tercih ediyorlar. Bizim açımızdan bu dava da kadınların yaşam mücadelesinden, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden ayrı değildir.” denildi.

Platform’un Genel Sekreteri Fidan Ataselim, bu davanın, yaptıkları kamuoyu çalışmalarının ve tuttukları kadın cinayeti ve şüpheli ölüm rakamlarının resmi makamlarca görülmemesinin bir sonucu olarak verilen bir “gözdağı” olduğunun altını çizdi. Ataselim, “Bu durum ancak bizim mücadele azmimizi kuvvetlendiriyor. 72 ile yayılmış örgütlü ve politik kadın mücadelesini susturamayacaklar.” dedi.