İstanbul’da Haydar Aliyev Heykeline Yazılama Yaptığı İddia Edilen İki Kişi Gözaltında

İstanbul’da, Azerbaycan eski Devlet Başkanı Haydar Aliyev’in heykeline yazılama yaptığı iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ile suçlanıyorlar.

Dün gözaltına alınan iki kişiye dair Av. Gökhan Soysal ” Bu eylemi gerçekleştirdiği iddiasıyla iki kişi dün gözaltına alındı. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile suçlanıyorlar. Dosyayla terörle mücadele ilgileniyor. Eskiden siyaseten rehineler bırakılıyordu maalesef artık sırf başka devletler istedi diye artık gözaltı da yapılıyor.” açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?
10 Mayıs’ta Haydar Aliyev’in doğum gününde İstanbul’da anarşistler Sarıyer ilçesinde bulunan Haydar Aliyev Parkı’ndaki Aliyev heykeline yazılama eylemi gerçekleştirmişlerdi.

Geçtiğimiz yıl Azerbaycanlı anarşist Bayram Mammadov, İngiltere’ye yüksek lisansa gitmek için çalıştığı İstanbul’da, Mayıs ayının başlarında Kadıköy Sahili’nde ölü bulunmuştu. 10 Mayıs 2016 yılında Azerbaycan’da Haydar Aliyev’in heykelinin altına ”Qul Bayramınız Mubarek” yazdığı için tutuklanan anarşist Bayram Mammadov’un eylemini yineleyen anarşistler, eylemlerinin görüntülerini Barikat Haber’le paylaşmışlardı.