FAI/IRF, Anarşist Tutsaklarla Dayanışmak İçin Karakolu Yaktı

Enformal Anarşist Federasyon (FAI/IRF)’un “Nemesis Birliği” isimli hücresi, Endonezya’nın Surakarta şehrinde anarşist tutsaklarla dayanışma mesajı yollamak için bir polis karakolunu yaktı, yine aynı şehirde bulunan “Waskita Colomadu” isimli fabrikaya molotoflu eylem gerçekleştirdi.

Eylemin üstlenildiği bildiride Rusya tarafından işgal edilen Ukrayna’da direniş gösterenler de selamlanırken, “Yaktığımız ateş devlete ve kapitalist mülkiyete yönelik amaçsız bir saldırı değildir, bu ateş aynı zamanda devlet aygıtından kaçan ve tutsak edilen anarşist savaşçılar için bir dayanışmayı temsil ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

“Devrim Gelecekteki Bir Günü Beklemek Değildir”

Bildiriden bir kısım şöyle: “Bizim için devrim, kıyamet gününü bekleyen dindar insanlar gibi beklenebilecek bir şey değildir; bizler devrim için, tahayyül ettiklerimizin şimdi, bugün gerçekleşmesini ve sözlerimizi Hasta Toplum’un (Gösteri Toplumu) eleştirisiyle eyleme dökmek istiyoruz.

Dahası gelecekte küresel bir devrim olacağına dair devrim yanılsaması, pasifliğin bu yanılsamaya sahip olan tüm isyancılara bulaştığı çok kritik bir etkiye neden olacaktır. Bitap düşen mücadeleyi ileriye taşımak yerine bugünün gösteri dünyasında her türlü isyancılık hayalinin keyfini sürerek konfor alanlarında daha rahat hissettiler.”